Isoleren

Isoleren wordt in het algemeen gezien als de beste besparingsmaatregel. Maar hoever moet u gaan. Er zijn diverse eisen voor nieuwbouw en renovatie, maar soms zijn de maatregelen zo duur dat dit weinig oplevert. De Sallandse Energiecoach is op de hoogte van alle nieuwe en gangbare isolatietechnieken. Graag kijken we ook of het isolatiemateriaal zelf wel duurzaam is. Het NIBE heeft hiervoor milieu-classificaties gemaakt waarbij de hele levenscyclus is geanalyseerd.

Als u een beetje handig bent kunt eventueel ook zelf isoleren. Met name voor de kruipruimte, zoldervloeren en dak zijn er een aantal goede mogelijkheden. Laat u goed voorlichten, want als u de juiste materialen gebruikt tellen die gewoon mee voor de bepaling van de EPC van uw huis en kunt u hoger energielabel krijgen. 

De Sallandse Energiecoach onderzoekt de hele schil van de woning. Volgens de Trias Energetica gaan we eerst kijken of we energie kunnen besparen: isoleren komt dan gauw als maatregel. Hier vindt u mooie korte bondige factsheets waarin alles wordt uitgelegd. 

Deze factsheets zijn afkomstig van het https://www.duurzaambouwloket.nl . Er staat nog veel meer per onderwerp aangegeven. Ga er beslist eens naar toe want hier staat echt veel goede en volledige informatie. 

Warmtebeeldcamera

Met een warmtebeeldcamera kunnen zwakke punten in de isolatie snel gevonden worden. Met behulp van de Flir One Pro worden de beelden digitaal vastgelegd. Naderhand kunnen de beelden nog worden voorzien van temperatuur waarden. De warmtebeeldcamera kan ook nuttig zijn bij het vinden van cv-leidingen, problemen met vloerverwarming. Ook kunt u achteraf controleren of de maatregelen goed zijn uitgevoerd. 

 

Spouwmuurinspectie

Om een indicatie te krijgen of uw spouwmuur geschikt is om (extra) na te isoleren, kan de Sallandse Energiecoach met een spouwmuurcamera digitale foto’s en filmpjes maken. Afhankelijk van de spouw kan er dieper worden gekeken. Voor een volledig beeld zullen er meer gaten moeten worden geboord, maar dat kan beter door een isolatiespecialist gedaan worden die dit ook zal doen, voordat hij een offerte maakt.